Szia! Örülünk, hogy itt vagy!

Laura és Alex vagyunk, egy házaspár két tagadhatatlanul örökmozgó gyerekkel. Párként és szülőként is óriási kihívás volt mindenki számára izgalmas és érdekes elfoglaltságot találni. Felnőttként még a randizás aggaszt, és főleg, hogy hogy találunk ki olyan programot, amellyel a kapcsolatot is erősítjük, és lényegében a másikat is jobban megismerjük. Számtalan mondás létezik ugyanis arra, hogy mikor ismered meg igazán a másikat: hogy hogyan bánik a pincérrel, hogyan viseli el az extrém stresszt, vagy hogy hogyan viselkedik egy teljesen új szituációban. Az első megítéléséhez elég is a sablonos étterem és mozi kombó, viszont idővel szükség lehet új élményekre, izgalmakra. Valljuk be: az extrém sportok és élmények mindenki fantáziáját izgatják, csak különböző mértékben. Éppen emiatt fontos, hogy a lehető legtöbb közös élményre szert tehessetek!

A családalapítás után pedig jön az igazi fekete leves: a gyerekeket kell szórakoztatni. Ha ugyanis már túllépnek a csecsemőkoron, akkor ideje kivinni őket a szabadba és elfoglalni őket – máskülönben a falról radírozhatjuk le a filctollat! Egy idő után természetessé vált, hogy azon kaptam magam, hogy minden pénteken, a munkahelyemen a weboldalakat böngészem néhány ötletért. Ugyanis már a hét elején elkezdődik a faggatás, hogy mit fogunk csinálni a hétvégén, éppen milyen izgalmakban lesz része gyermekünknek. Egy szülő sem elég kreatív ahhoz, hogy minden hétvégére programokat tudjon szervezni, és akkor még a nyári szünetről nem is esett szó!

Pedig igazi kapocs lehet, ha olyan kalandokban lehet részünk gyermekeinkkel, amelyek felejthetetlenek. Számtalanszor látni szülőket, akik már a századik alkalommal hurcolják körbe a gyermeket ugyanazon a játszótéren, így unottan, telefont pötyögve kísérik a gyermeket. Ez nem valódi élmény, egyikőjüknek sem! Hol marad a nevetés, szórakozás, esetleg a játszva tanulás?

Ezért határoztuk el, hogy indítunk egy olyan weboldalt, amelyben minden korcsoport megtalálhatja azt a programot, ami számára izgalmas. Olyan kinti programokat kínálunk, amelyek valódi kalandot jelentenek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ugyanis felismertük, hogy jól szórakozni nem is nehéz, mert Magyarországon megannyi látnivaló és felfedezni való van, így érdemes tenni egy próbát! Segítünk másoknak, támogatjuk azokat a szülőket vagy párokat, akik már hirtelen nem tudnak milyen közös élményt kitalálni maguknak és a gyermekeik részére. Éppen ezért több kategóriára is oszthatjuk programokat: egyedül, párosan vagy családosan is tudunk jól szórakozni, és különböző kalandokat átélni.

Legújabb frissítésünk pedig az, hogy olyan programokat is ajánlunk, amelyek akár csapatépítőnek is szuperek lehetnek! A HR karrierem során ugyanis gyakran szembesültem azzal, hogy ha csapatépítőt szerveznék, akkor mindig csak a koktélozás, sörözés és vacsizás szentháromság megszervezésééig jutok el. Ennek oka pedig egyszerű: biztos, hogy mindenkinek bejön! Viszont, néha nem árt valami aktív programot is kitalálni, mert ezzel kerülhetünk közel a másikhoz. Sőt, ha csapatjátékot játszunk, akkor lehet úgyis keverni és kialakítani a csapatokat, hogy azok tagjai alig ismerjék egymást. Így kénytelenek lesznek megismerkedni egymással, ez pedig összességében nagyobb motivációhoz, megelégedettséghez, és teljesítményhez vezet. Nem csoda ugyanis, hogy nem tudunk hatékonyan együtt dolgozni, ha nem is ismerjük egymást, és alig beszélünk. Sokszor ennek az oka pedig nem is feltétlenül az, hogy nem szimpatikus a másik, hanem az, hogy még nem nyílt alkalmunk megismerkedni. Az irodában kissé kínos lehet odalépni a másikhoz, csak úgy megkérdezni, hogy van. Hiszen, mi lehet erre a helyes reakció? A „köszi, jól, és te?” nem épp a hosszú és mély beszélgetés táptalaja, idegenekkel pedig nem szívesen osztjuk meg az épp aktuális élményeinket. Ez túl nagy határátlépés lehet, valamint kilépni a komfortzónából sem épp a legegyszerűbb.

Mindezekkel együtt tehát a weboldal célja, hogy kalandokat és élményeket kínáljon, amelyeket együtt, párosban vagy családosan, esetleg a munkahelyi csapattal élhetsz át. Ne lepődj meg, ha sok nevetés, jókedv és szórakozás, valamint sokkal mélyebb, őszintébb kapcsolatok lesz a végeredmény! A minőségi idő pont azt jelenti, hogy nem a TV előtt ülünk egész nap, hanem problémát oldunk meg, fejlődünk, játszunk, új helyzetekbe kerülünk. Legyőzni a félelmeket, feltalálni magunkat és kis hazánk szépségeit megismerni pont azt az önfeledt szórakozást garantálja, amelyre mindannyiunknak szüksége van.

Őszintén reméljük hát, hogy minden kedvedre való programot megtalálsz, akárhányan is szeretnétek rajta részt venni.

Sok örömet kívánunk!

Laura és Alex